Duurzaam (t)huisadviesEnergielabel

Een definitief energielabel

Wanneer u een woning verkoopt of gaat verhuren bent u verplicht een energielabel te hebben. Ook kunt u geld besparen door het laten opstellen van een energielabel. Duurzaam (t)huisadvies is de partner die snel en flexibel energie labels opstelt en deskundig is in haar advieswerk. Een inspectie ter plaatse is verplicht. Voor uw gemak doen wij dat ook gewoon op zaterdag!

Het energielabel is bij verkoop en verhuur verplicht. Tot en met 2020 was het vereenvoudigd energielabel voor enkele euro’s online te verkrijgen. Tegenwoordig moet een gediplomeerd adviseur een opname op locatie doen. Daarvoor krijgt u in tegenstelling tot het vereenvoudigde label ook nauwkeurig inzicht in de prestaties van uw woning. Dit inzicht in combinatie met professionele software en deskundigheid van Duurzaam (t)huisadvies kan de potentiële besparingen op uw energielasten worden berekend.

Naast dat energiebesparing goed is voor het klimaat en uw energiekosten kan het label nog meer geld besparen. Een goed energielabel levert bij steeds meer hypotheekverstrekkers korting op de hypotheekrente. Lees hier meer over financiële zaken rondom verduurzamende maatregelen.